Scroll naar beneden en u vindt in de linkerkolom afbeeldingen en links naar verschillende brei- of haakpatronen. Zo kan u zelf aan de slag.

Waarom deze blog?

Al meer dan een jaar loop ik met het idee rond om mutsjes te breien voor kankerpatiënten die hun haar verliezen.
Ik heb zelf moeten ondervinden hoe moeilijk het is om iets geschikt te vinden voor je kale hoofd.
Plots had ik, bij het breien van sokken, de fantastische ingeving om ook eens een muts te proberen. Ik dacht altijd dat dit heel moeilijk was. Uiteindelijk bleek dat een muts maken heel leuk is en bovendien een werkje is dat snel vooruitgaat. Nadat mijn eerste mutsje af was, heb ik niets anders meer op mijn hoofd gezet.

Ondertussen heb ik ook mutsjes gemaakt voor andere patiënten die er heel erg blij mee waren. Ook heb ik reeds een aantal mutsen bezorgd aan de sociale dienst van het ziekenhuis waar ik word behandeld.

Graag wil ik meer mensen gelukkig maken met zo'n zachte, aangepaste muts. Maar alleen is dit niet haalbaar.

Daarom een oproep aan alle breisters of haaksters of ze mee willen helpen aan dit goede doel.

De bedoeling is dat jullie mutsjes maken die jullie zelf mooi vinden. Hoe meer verschillende modelletjes we kunnen aanbieden, hoe liever.
Wanneer de mutsjes klaar zijn, worden ze door mij verzameld en bied ik ze aan, aan de sociale diensten van de ziekenhuizen.

De mutsen worden gratis uitgedeeld aan de kankerpatiënten.

donderdag 25 juni 2009

ravelry en de naam zet op tegen kanker

Ravelry is een internationale site waar breiers en hakers uit de hele wereld bijeen komen en ideeën, patronen en nog zoveel meer uitwisselen.

Op deze site is er ook een groepje 'knitters in Belgium' waar ik ooit eens het idee om chemocaps te breien lanceerde.

Ook daar is de naam "zet op tegen kanker" ontstaan. Denk aan kom op tegen kanker, zet op (= steken opzetten voor je breiwerk en muts opzetten op je kale hoofd). Wie precies deze slogan verzon weet ik niet meer maar zal ik wel weer snel te weten komen.

Verschillende mensen uit dit Belgisch ravelry groepje willen zich nu inzetten en helpen bij het breien van mutsjes. Zij vroegen ook om deze blog op te stellen zodat iedereen hier informatie kan zoeken en ook informatie kan plaatsen.

6 opmerkingen:

 1. Heel veel succes gewenst met deze actie!
  Hopelijk krijg je veel mutsjes bijeen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voilà, Naaldzang linkt nu naar deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk intiatief. Hier sta ik helemaal achter. Ik vertrek morgen op vakantie maar als ik in augustus terug ben zal ik wat reclame voor je maken via mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supermama heb ik toch :-)
  Echt heel erg knap dat je dit doet!!!
  Ik ga zeker wat reclame maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig idee. Zelf heb ik een vriendin die kanker heeft en in maart dit jaar hebben een andere vriendin en ik ook hoedjes voor haar gebreid en gehaakt (http://qwinta.blogspot.com/2009/03/gebreide-hoedjes.html)

  BeantwoordenVerwijderen