Scroll naar beneden en u vindt in de linkerkolom afbeeldingen en links naar verschillende brei- of haakpatronen. Zo kan u zelf aan de slag.

Waarom deze blog?

Al meer dan een jaar loop ik met het idee rond om mutsjes te breien voor kankerpatiënten die hun haar verliezen.
Ik heb zelf moeten ondervinden hoe moeilijk het is om iets geschikt te vinden voor je kale hoofd.
Plots had ik, bij het breien van sokken, de fantastische ingeving om ook eens een muts te proberen. Ik dacht altijd dat dit heel moeilijk was. Uiteindelijk bleek dat een muts maken heel leuk is en bovendien een werkje is dat snel vooruitgaat. Nadat mijn eerste mutsje af was, heb ik niets anders meer op mijn hoofd gezet.

Ondertussen heb ik ook mutsjes gemaakt voor andere patiënten die er heel erg blij mee waren. Ook heb ik reeds een aantal mutsen bezorgd aan de sociale dienst van het ziekenhuis waar ik word behandeld.

Graag wil ik meer mensen gelukkig maken met zo'n zachte, aangepaste muts. Maar alleen is dit niet haalbaar.

Daarom een oproep aan alle breisters of haaksters of ze mee willen helpen aan dit goede doel.

De bedoeling is dat jullie mutsjes maken die jullie zelf mooi vinden. Hoe meer verschillende modelletjes we kunnen aanbieden, hoe liever.
Wanneer de mutsjes klaar zijn, worden ze door mij verzameld en bied ik ze aan, aan de sociale diensten van de ziekenhuizen.

De mutsen worden gratis uitgedeeld aan de kankerpatiënten.

zaterdag 26 september 2009

EEN WARM HART

de stand op woensdag, donderdag en vrijdag :Het hobbysalon is nu al een paar dagen voorbij en ik geniet nog na.
De reacties die ik kreeg waren ongelooflijk positief. Veel mensen vonden het een geweldig initiatief. Ook kreeg ik soms droevige verhalen te horen van mensen die zelf kanker van dichtbij meemaken of meemaakten. Maar dat hoort er natuurlijk allemaal bij wanneer je met zo'n gevoelig onderwerp bezig bent.
In ieder geval ging ik elke avond moe maar tevreden naar huis. Het besef dat er toch nog mensen te vinden zijn die zich willen inzetten voor het goede doel gaf me een warm gevoel.
Meer dan 200 adreskaartjes zijn er uitgedeeld. Ik hoop dan ook dat die kaartjes niet in de vuilnisbak verdwijnen, maar dat ik binnenkort al een eerste lading mutsjes binnenkrijg.
Op de beurs kreeg ik 2 zelfgebreide mutsjes van een andere standhouder. Helaas ben ik de naam vergeten van hun zaak. Hieronder een foto :


Verder kreeg ik nog knuffelkapjes van ravelrydames die me kwamen vergezellen, of vervangen op de beurs. Hieronder een exemplaar :


Van andere standhouders kreeg ik bolletjes garen. Ook dat is natuurlijk altijd welkom.

De mutsjes die tentoongesteld stonden op de beurs zijn nu allemaal netjes gewassen, gedroogd en ingepakt. Volgende week ga ik ze naar verschillende ziekenhuizen brengen.

de stand op zaterdag en zondag:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten