Scroll naar beneden en u vindt in de linkerkolom afbeeldingen en links naar verschillende brei- of haakpatronen. Zo kan u zelf aan de slag.

Waarom deze blog?

Al meer dan een jaar loop ik met het idee rond om mutsjes te breien voor kankerpatiënten die hun haar verliezen.
Ik heb zelf moeten ondervinden hoe moeilijk het is om iets geschikt te vinden voor je kale hoofd.
Plots had ik, bij het breien van sokken, de fantastische ingeving om ook eens een muts te proberen. Ik dacht altijd dat dit heel moeilijk was. Uiteindelijk bleek dat een muts maken heel leuk is en bovendien een werkje is dat snel vooruitgaat. Nadat mijn eerste mutsje af was, heb ik niets anders meer op mijn hoofd gezet.

Ondertussen heb ik ook mutsjes gemaakt voor andere patiënten die er heel erg blij mee waren. Ook heb ik reeds een aantal mutsen bezorgd aan de sociale dienst van het ziekenhuis waar ik word behandeld.

Graag wil ik meer mensen gelukkig maken met zo'n zachte, aangepaste muts. Maar alleen is dit niet haalbaar.

Daarom een oproep aan alle breisters of haaksters of ze mee willen helpen aan dit goede doel.

De bedoeling is dat jullie mutsjes maken die jullie zelf mooi vinden. Hoe meer verschillende modelletjes we kunnen aanbieden, hoe liever.
Wanneer de mutsjes klaar zijn, worden ze door mij verzameld en bied ik ze aan, aan de sociale diensten van de ziekenhuizen.

De mutsen worden gratis uitgedeeld aan de kankerpatiënten.

vrijdag 15 januari 2010

mutsjes uit Oost-Vlaanderen.Door de drukte van de maand December en Januari lopen de berichtjes hier wel een beetje achter.
Nochtans is er heel wat te vertellen.
December was een ongelooflijk vruchtbare maand.

Op 17 december, de dag dat er voor het eerst zoveel sneeuw viel, mocht ik naar Brakel, waar Huguette een hoop mutsjes verzamelde. Het waren niet minder dan 121 exemplaren!!!

De meeste knuffelknapjes werden gemaakt door Zulma, een 80-jarige kranige tante. Ik was er helemaal ondersteboven van. Ze maakte veel verschillende modelletjes.

Er was ook een volle doos van 9 dames uit de breiclub Dikkele :Trees, Diane, Marie-Jeanne, Lydie, Martha, Ellen, Marleen, Hild en Jelle (hopelijk zijn de namen juist geschreven). Daar zaten héél zachte mutsjes bij. Hartelijk dank dames!Verder waren er nog 20 mutsjes van Paula, Margriet en Huguette.

Het was een lange, moeizame tocht om in de sneeuw tot bij Huguette te geraken, maar het was de moeite waard.


Al deze mutsjes zullen binnenkort hun bestemming krijgen in Oost-Vlaamse ziekenhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten